Monday, 26 November 2012

Omega Guard



Omega Guard merupakan minyak ikan terbaik dunia dari Shaklee. Ianya diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardine, mackerel, herring, anchovies) di sekitar perairan laut Jepun.

Ia tidak diproses dari hati minyak ikan.

Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat berbanding dengan ketumpatan hati minyak ikan.
Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Satu sajian Omega Guard membekalkan 905mg asid-lemak Omega-3 (EPA dan DHA).

Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan di mana kaedah ini mampu memusnahkan sesetengah nutrient disamping tidak mampu menapis kandungan logam yang mampu memberi impak buruk kepada manusia.

Shaklee menggunakan kaedah ulratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.

Kaedah ini akan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi dalam masa yang sama ia dapat menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl yang merupakan bahan kimia industry yang sangat toksik).

Kelebihan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

  • Omega-3 nya membantu menjadikan rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul dari punca andropos (Andropos juga dikenali sebagai ADAM (Penurunan hormone androgen dikalangan lelaki berusia).
  •  Ia dapat mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
Mencegah Penyakit Salur Darah dan Strok.
  • DHA dan EPA menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan salur darah dan melancarkan peredaran darah.
  • Berkesan bagi membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketengangan di leher atau sakit kepala. 
  • Membantu merendahkan tahap kolesterol, menghindarkan bembekuan darah dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesity, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, mengurangkan risiko penyakit jantung. 
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.
Membantu Tumbesaran dan Perkembangan Otak Janin serta Memori

DHA merupakan nutrient paling penting untuk otak, system saraf dan retina terutama pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi.

Manaaat Lain:

·         DHA dapat membantu dalam meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.
·         Mencegah penyakit Alzheimer.
·         Memelihara penglihatan dan pendengaran.
·         Mencegah migraine.
·         Meningkatkan Sistem Imun dan menyihatkan paru-paru (mengawal system imun seperti memperbaiki system alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronchitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (Lupus Erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
·         Menentang Kanser : Kajian ada menunjukkan Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Dapat meningkatkan enerogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pangkreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
·         Arthiristis (memelihara fungsi-fungsi sendi) : paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan, mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
·         Mencegah Gout dengan berkesan.
·         Mencegah Insomnia dan mengurangkan tekanan : kajian menunjukan bahawa DHA dan EPA berupaya bagi menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety).
  •     Neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.
Kenapa Ikan Lautan Air Sejuk?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemegang Nobel price, telah menemui satu rahsia: Penduduk Eskimo  yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah sakit jantung, lelah , tekanan darah tinggi dan kencing manis. Manakala pendudukn Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka ialah daging yang banyak mengandungi banyak kolesterol, menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan ia mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi iaitu DHA dan EPA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukkan thrombosis, merawa penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Siapakah Yang Tidak Harus Mengambil Minyak Ikan?

Minyak ikan melincirkan salur darah dan berkemampuan unuk mencairkan darah bagi membantu melacarkan pengaliran darah dan melambatkan kepekatan darah.
Pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan hamil yang sudah hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat mendapatkan maklumat lanjut berkenaan produk boleh hubungi saya melalui:

Call/sms : 019-4008215
E-mail    : kidsofus.eshop@gmail.com
PM        :
 http://www.facebook.com/niksalwani.nikmahmud
Page      : http://www.facebook.com/MyFavouriteVitamin

No comments:

Post a Comment